Home » Houten vloer » Plankenvloeren

Plankenvloeren en systeemvloeren

Houten planken vloeren

Zowel de massieve plankenvloer als de systeemvloer- vloerdelen kunnen geschuurd of geschaafd vanaf de fabriek komen, noesten open of netjes gestopt. Als optie kunt u de vloerdelen al vanaf de fabriek laten behandelen met hardwaxolie (eventueel in kleur) of zelfs laten verouderen, roken en fijnbezagen.

Het grote voordeel van een systeemvloer ten opzichte van een massieve plankenvloer is dat u minder grote naden en kieren zult krijgen door luchtvochtigheid wisselingen. Door de stabiele watervaste multiplex onderlaag werkt de vloer nagenoeg niet. Buiten dat de systeemvloer zwevend gelegd kan worden, (Ook toepasbaar in een appartement met onze speciale tussenvloer 10 dB geluidsreductie) is het mogelijk om de vloer rechtstreeks te verlijmen aan een vlakke, schone cement of anhydriet-dekvloer. Tevens zijn onze systeemvloeren zeer goed toepasbaar in combinatie met vloerverwarming, óók als u deze gebruikt als hoofdverwarming.

Onze vloeren worden zo veel als mogelijk gemaakt van hout met het PEFC of FSC label. Verantwoord en op de juiste wijze gekapt hout!