Home » Laminaat

Laminaat vloeren

Laminaat vloeren

Laminaat vloeren

Voorheen was een laminaat vloer het ondergeschoven kindje onder de houten vloeren. Het ziet er immers uit als echt hout, maar het ís geen echt hout. Inmiddels is een laminaat vloer zeer populair en bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.

Een laminaat vloer past zich makkelijk aan uw woonwensen omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, diktes en dessins.

Een laminaat vloer heeft dus veel voordelen. Maar waar is het eigenlijk van gemaakt? Laminaat is opgebouwd uit diverse lagen. De eerste laag, ook wel de toplaag genaamd, is van kunststof gemaakt. Daarop is het dessin geprint op een ‘fotolaag’ met bovenop een transparante slijtlaag of ‘overlay’. Door deze printmethode kunt u er ook voor kiezen om laminaat te laten leggen met bijvoorbeeld een steen- of fantasiedessin in plaats van de gebruikelijke houten dessins.

De tweede laag van de laminaatvloer bestaat uit watervast verlijmde HDF-plaat (High Density Fibreboard) en MDF (Medium Density Fiberboard). Zowel MDF als HDF bestaan uit samengeperst plaatmateriaal. Onderaan voorkomt een tegenlaag het opstijgend vocht en vervorming van de panelen. Door deze geavanceerde productie- en fototechnieken is laminaat een mooie en praktische vloer.

Voordelen van een laminaat vloer

Een laminaat vloer vraagt weinig onderhoud

Een laminaat vloer is gebruiksklaar

Laminaat vloeren zijn hygiënisch en anti-allergisch

Laminaat vloeren zijn goedkoper in aanschaf

Laminaat verkleurt niet of nauwelijks