Home » PVC

PVC vloeren

PVC vloeren

Pvc Vloeren

PVC-vloeren zijn populair en dat is niet voor niets. De vloeren zijn erg geschikt om in woningen, winkel- en kantoorpanden of openbare ruimten te gebruiken. Ook in ziekenhuizen en restaurants kom je de kunststof vloeren steeds vaker tegen. Deze vloeren zijn slijtvast, hygiënisch en onderhoudsarm. En natuurlijke materialen worden zeer realistisch nagebootst.

We kunnen PVC vloeren direct vast verlijmen aan een dekvloer maar ze zijn er ook met een klikverbinding waardoor we ze dus zwevend kunt leggen.

PVC vloeren zwevend leggen.

PVC vloeren kunnen we ook zwevend laten leggen op een tussenvloer. Ook in combinatie met vloerverwarming.

 

PVC vloeren vast verlijmen aan de dekvloer.

Doordat de PVC vloerdelen rechtstreeks op een vlakke cementen ondervloer verlijmd kunnen worden, zijn ze veel stiller dan een laminaatvloer. Tevens is een PVC vloer goed toe te passen in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Wanneer je de PVC delen vast gaat verlijmen dan dien je een zeer gladde ondervloer te hebben.

In de meeste gevallen dient de ondervloer eerst geegaliseerd te worden alvorens te gaan leggen. PVC is een dun materiaal, als je niet egaliseerd dan krijg je alle oneffendheden te zien in de PVC vloer.

Voordelen van een pvc vloer

Slijtvaste toplaag; lange levensduur.

Gemakkelijk schoon te houden; hygiënisch en vuilafstotend.

Goed zelf te leggen door handige doe-het-zelvers.

Niet van natuurlijke materialen te onderscheiden.

Combineert uitstekend met vloerverwarming.

Antibacterieel; ideale vloeren voor huisdieren.

PVC-vloerbedekking is bovendien geluidsreducerend.